Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική δημόσια διοίκηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική δημόσια διοίκηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική δημόσια διοίκηση

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ)» από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, παρουσία της Υπουργού  Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, του γενικού Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη και του γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με την ευκαιρία αυτή δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία μέρα χαράς και προοπτικής, καθώς γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η δημόσια διοίκηση θα αλλάξει κυριολεκτικά πρόσωπο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και αφορά στη λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, στη διαφάνεια και στην αποτελεσματικότητα. Η μεταρρύθμιση ως έννοια πρέπει να αποκατασταθεί. Δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η απορρύθμιση και οι απολύσεις, αλλά η επένδυση σε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη».

Το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ),  θα διασυνδέσει ηλεκτρονικά 21.000 φορείς, θα παράσχει 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές σε δημόσιους λειτουργούς και θα εξοικονομήσει 380 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Το έργο, προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), θα έχει ολοκληρωθεί σε 10 μήνες και στη συνέχεια θα λειτουργήσει δοκιμαστικά επί δύο μήνες

Close