«Τεράστια συμμετοχή στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων – Για πρώτη φορά στο σύστημα και οι Δήμοι»

«Τεράστια συμμετοχή στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων – Για πρώτη φορά στο σύστημα και οι Δήμοι»

«Τεράστια συμμετοχή στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων – Για πρώτη φορά στο σύστημα και οι Δήμοι»

PDF | DOCX | Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή των δημόσιων υπαλλήλων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας ήδη τα πρώτα 24ωρα ανάρτησης των προσφερόμενων θέσεων, ενώ μεγάλο στοίχημα αποτελεί η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, με έμφαση στην Αυτοδιοίκηση.

Αυτό είπε ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη, σημειώνοντας ότι τον Μάιο ξεκινά η συζήτηση για τον δεύτερο κύκλο.

«Και εμάς μας εξέπληξε ευχάριστα η τεράστια συμμετοχή, από τα πρώτα 24ωρα που αναρτήθηκαν οι προσφερόμενες θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις. Δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των δημόσιων υπαλλήλων για τον νέο θεσμό του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, ένα ολοκληρωμένο σύστημα που στηρίζεται σε απλές αρχές», είπε ο κ. Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι:

  • Το Δημόσιο αναρτά ψηφιακά τα οργανογράμματά τους, με περιγραφή εργασίας για όλους τους υπαλλήλους, κάθε φορέας κάνει αιτήματα ανάλογα με τις κενές του θέσεις προς την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.
  • Η Επιτροπή συνυπολογίζει αν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των θέσεων αυτών με άλλες διαδικασίες (προσλήψεις κτλ.), αποφασίζει και εγκρίνει ποιες είναι διαθέσιμες.
  • Αναρτώνται ηλεκτρονικά και είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων, ώστε ο κάθε δημόσιος υπάλληλος ελεύθερα να αιτηθεί την μετάθεση ή απόσπασή του.
  • Η διαδικασία ολοκληρώνεται μόνο με την υπογραφή του φορέα υποδοχής, χωρίς παρεμβάσεις πολιτικού προσωπικού και γραφειοκρατία.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «από τη στιγμή υποβολής της αίτησης, τα τριμελή όργανα του φορέα υποδοχής συνεδριάζουν, αποφασίζουν μεταξύ όσων έχουν υποβάλει αίτηση ποιος πληροί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και πληροί τις προϋποθέσεις, για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά. Η διαδικασία εξαρτάται από τον φορέα υποδοχής και μόνο».

Ανέφερε δε ότι «την πρώτη μέρα που αναρτήθηκαν οι θέσεις, την Παρασκευή 20 Απριλίου (και ενώ η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ξεκινούσε την Δευτέρα), 1.700 άτομα πλοηγήθηκαν στην εφαρμογή, ενώ μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι είχαν υποβληθεί ολοκληρωμένες 106 αιτήσεις και άλλες 107 είχαν αποθηκευτεί προσωρινά προς ολοκλήρωση».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και μάλιστα και για Δήμους, που μπήκαν για πρώτη φορά στο σύστημα. Π.χ. για τον Δήμο Κέρκυρας ήδη υποβλήθηκαν 26 αιτήσεις. Είναι μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο, να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς, με έμφαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Όπως διευκρίνισε, «αυτός είναι ο πρώτος κύκλος του 2018 και προβλέπονται τρεις κύκλοι ετησίως, ανά τετράμηνο. Ανά δύο εβδομάδες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι. Η διαδικασία ξεκίνησε την Δευτέρα 24 Απριλίου και θα πάει ως την Δευτέρα 7 Μαΐου».

«Μέσα στο Μάιο θα αρχίσουμε να μιλάμε για το δεύτερο κύκλο της κινητικότητας. Γίνεται αγώνας δρόμου από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και τα στελέχη και τους υπαλλήλους του υπουργείου», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

 

***

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γρηγόρη Θεοδωράκη στο Κόκκινο εδώ.

Close