Συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Alpha 9,89 με τους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου

Συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Alpha 9,89 με τους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου

PDF | DOC | Όλγα Γεροβασίλη: «Είναι δυνατόν να μας ζητάνε κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να ξεπεράσουμε τους κανόνες;»

«Δεν είναι θεμιτό και δεν είναι ούτε αποδεκτό κάποιος, εκβιάζοντας και χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως ασπίδα, να προσπαθεί να υπερκεράσει εμπόδια, που πιθανά να υπάρξουν στη  διαδρομή», σχολίασε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με την υπόθεση της Eldorado Gold.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «βλέπουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βγαίνουν σήμερα με έναν αντιπολιτευτικό λόγο που  λέει “γιατί δεν τους αφήνετε να κάνουν ότι θέλουν;”»

Υπογράμμισε δε αυτό είναι «και λάθος [παραγωγικό μοντέλο] και λάθος σήμα που μπορεί να στείλει η χώρα διεθνώς».

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον», στο οποίο «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου να κάνουν το έργο τους».

«Είναι άλλο να μιλάμε για γραφειοκρατικά εμπόδια και είναι άλλο για την υποχρέωση να τηρήσεις την νομιμότητα. Να την ονομάζεις γραφειοκρατικό εμπόδιο. Είναι άλλο η γραφειοκρατία και είναι άλλο η νομιμότητα», ξεκαθάρισε η Υπουργός.

Αναφερόμενη στη στάση της αντιπολίτευσης, διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν να μας ζητάνε κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να ξεπεράσουμε τους κανόνες; Αδιαφορία για το περιβάλλον; Αδιαφορία για την νομιμότητα;»

Κληθείσα να σχολιάσει αν υπάρχουν υπερβολές και αγκυλώσεις και σε διάφορους τομείς της δημόσιας διοίκησης, η Υπουργός υπογράμμισε ότι οι όποιες αντιστάσεις προκύπτουν από «σχήματα τα οποία είναι εξαιρετικά καλά δομημένα, γιατί τα προηγούμενα πολλά χρόνια έτσι προσλήφθηκαν και αναδείχθηκαν σε θέσεις ευθύνης».

«Αυτό που λέμε πελατειακό και κομματικό κράτος χρειάζεται δύο πλευρές. Η μία είναι τα πολιτικά κόμματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με αφορμή και τη σημερινή 1η Διακυβερνητική Σύνοδο Ελλάδας-Ιταλίας στην Κέρκυρα, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι «μεγάλα επενδυτικά σχέδια υπάρχουν και προχωρούν, όπως η επένδυση της Total».

«Η προστασία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος είναι για μας ψηλά», σημείωσε η Υπουργός, προσθέτοντας ότι «για συμφωνημένες αποκρατικοποιήσεις, που έρχονται από παλιά, ήρθαμε και επαναδιαπραγματευθήκαμε με τις εταιρείες, αλλάζοντας τους όρους υπέρ της χώρας, όπως στην περίπτωση της Cosco, αλλά και στο Ελληνικό».

Ερωτηθείσα για την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εστίασε στους βασικούς άξονες της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019».

«Έχουμε κάνει ένα τριετές ολοκληρωμένο πλάνο υλοποίησης των αλλαγών», είπε τονίζοντας ότι «αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική πραγματικότητα» και πως πλέον «η μεταρρύθμιση σε έναν τόσο καθοριστικό τομέα για την οικονομία και την ανάπτυξη, βασίζεται σε ένα ορθολογικό και εφικτό σχέδιο».

«Στο αντίποδα, στο μοντέλο διακυβέρνησης προηγούμενης υπουργίας κ. Μητσοτάκη, η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα ήταν εργαλεία απολύσεων», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Close